Platte daken

Dakbedekkingen aanbrengen op platte daken vormen de hoofd bezigheid van Martien Geeven B.V. Bungalows, aanbouwen, appartementengebouwen, garages, dakkapellen, bedrijfshallen, bergingen, winkels enzovoorts. Hierbij verwerken wij rollen dakleer, gemaakt van bitumen. Dit valt onder de benaming bitumineuze dakbedekkingen..

Maatwerk oplossingen voor ieder dak

Nieuwbouw

Het aanbrengen van een compleet daksysteem op uw nieuwe woning, aanbouw of garage.

Renovatie

Uw bestaande dak compleet vervangen en opnieuw opbouwen.

Overlagen

Het aanbrengen van een nieuwe daklaag op uw bestaande dak.

Vragen?

Heeft u vragen over uw dak, of wilt u een afspraak maken voor een vrijblijvende offerte? Neem gerust contact met ons op en wij staan u graag te woord.

Bitumineuze daken

In Nederland voeren de bitumineuze systemen de overhand. Op ruim 80% van alle platte daken wordt bitumineuze dakbedekking gebruikt.

Bitumineuze dakbedekking wordt op de ondergrond vastgebrand door de bitumen vloeibaar te maken door verhitting van de rollen met een brander en propaangas. Hierna bevestigen we het dakleer op de ondergrond, waarna het zich verkleefd.

Bitumineuze daksystemen zijn bijna altijd voorzien van een gemodificeerde toplaag.

De meest voorkomende materialen zijn: APP (Atactisch PolyPropyleen) of SBS (Styreen Butadieen Styreen) gemodificeerd. Door onze ervaring met bitumineuze dakbedekkingen kunnen wij u voor elke ondergrond een bijpassend daksysteem adviseren.

Wat is APP?

APP staat voor A-tactisch PolyPropyleen. APP-gemodificeerd bitumen is een kunststof met een plastisch karakter (plastomeer) die ontstaat bij de fabricage van polypropyleen. APP is thermoplastisch en bij omgevingstemperaturen soepel en buigzaam.
APP-gemodificeerd bitumen ontstaat door penetratiebitumen of zacht bitumen te mengen met APP (circa 30%). APP-gemodificeerd bitumen heeft een verbeterde weerstand tegen UV- straling. Bitumen zonder APP verweert sneller (wordt eerder hard, poreus en verbrokkelt) dan de APP-gemodificeerde variant en verliest dus sneller zijn waterdichte karakter.

APP-gemodificeerd bitumen wordt meestal in de vorm van dakbanen toegepast. Voor versterking van de dakbaan worden glasvlies of polyester, of beide, toegepast.
De BIIG is een hoogwaardige APP-gemodificeerde dakbedekking met een dubbele wapening (glasvlies én polyestermat), ook verkrijgbaar als anti-root (voor groendaken), No-flame (kan volledig zonder open vuur en dus brandveilig worden aangebracht) en Mineral (het hart is voorzien van een glas/polyester-combinatie en de toplaag is voorzien van een minerale laag).

Een APP-toplaag is een dakbedekking met meer lagen waarbij alleen de bovenste laag APP-gemodificeerd bitumen is.

APP-gemodificeerd bitumen kan voorzien worden van een laag steenslag of leisteen om een fraaier, gelijkmatig uiterlijk te krijgen. De extra toplaag van steenslag of leislag wordt schutlaag genoemd.

Wilt u meer informatie over bitumineuze dakbedekking? Neem dan contact met ons op.

Recente projecten en Referenties

“Al jaren een vertrouwd bedrijf en voor elk probleem een oplossing. Altijd binnen korte tijd snel en vakkundig geholpen! Het aanraden waard bij natte voeten.”
Eric Fijten
“Puntgaaf dak gelegd. Zeer tevreden over de service. Wij waren zelf op vakantie en geheel volgens afspraak was ons dak gemaakt en netjes opgeleverd zonder rommel.”
Theo v.d. Heijden

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details