Zonnepanelen

Bij Martien Geeven B.V. vind u het pakket van a tot z: Zonnepanelen: van concept tot technische realisatie. Als dakdekkersbedrijf hebben we voor deze klussen een betrouwbare partner in elektrotechniek. Samen kunnen we op een professionele manier de beide aspecten die hier van belang zijn optimaal voor u verzorgen!

Voor u betekend de aanschaf van een Photovoltaïsch-systeem dat u uw eigen duurzame energiebron realiseert.

Door zonnepanelen aan te leggen op uw dak genereert u uw eigen energie. Dat betekent dat u minder energie hoeft in te kopen en dus een lagere energierekening.

De zon is een duurzame bron van energie. Met zonnepanelen draagt u dan ook een steentje bij aan een beter milieu.

Met zonnepanelen zorgt u voor lagere energiekosten voor uw woning. Daarmee draagt u bij aan de waardevermeerdering van uw pand.

Vragen?

Heeft u vragen over uw dak, of wilt u een afspraak maken voor een vrijblijvende offerte? Neem gerust contact met ons op en wij staan u graag te woord.

Wat is een PV-systeem?

Een PV-systeem is een installatie waarbij met behulp van één of meerdere zonnepanelen zonlicht wordt omgezet in elektriciteit.

Dit systeem bestaat uit de volgende elementen:

  • zonnepanelen
  • bekabeling
  • systeemophanging
  • console:alleen nodig indien de panelen op een plat dak worden geplaatst
  • omvormer bij een net gekoppeld systeem
  • accu bij een autonoom systeem

Ons doel is om u een installatie te leveren die uw maandelijkse energiekosten verlaagt.
Hierdoor voorkomt u tevens de forse prijsverhogingen die de energieleveranciers en overheid u de komende jaren berekenen.

Hoe werkt het?

De zonnepaneleninstallatie op uw dak vangen de beschikbare zonne-energie op. De fotovoltaïsche cellen in uw paneel wekken daarbij stroom op. Via de bekabeling wordt deze stroom vervolgens naar uw omvormer gestuurd, die de inkomende spanning vervolgens omvormt naar elektrische energie die in het net kan worden gebracht. Het aantal te plaatsen panelen hangt af van verschillende factoren, zoals de gewenste opbrengst, beschikbaar plaatsingsoppervlak, ligging (zuid of zuidoost/zuidwest) en schaduwvorming. Daarnaast zijn ook regelgeving, vergunningsplicht en windbelasting zaken waar rekening mee gehouden dient te worden.

Kan ik vanuit de overheid subsidie krijgen voor zonnepanelen?

Voor subsidieaanvragen stelt de Nederlandse overheid jaarlijks een budget beschikbaar. De voorwaarden voor deze Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE) worden ieder jaar opnieuw vastgesteld. Voor elk geproduceerd Kilowattuur, die u zelf kunt gebruiken, wordt gedurende 15 jaar een vergoeding betaald.
Voor grote installaties is er eveneens een subsidieregeling. Hierdoor wordt het ook voor bedrijven zeer aantrekkelijk om in zonne-energie te investeren.

De installatie van zonnepanelen is maatwerk. Op basis van een bouwkundige tekening of schets maken wij voor u een conceptuele uitwerking. Ook voor de levering en technische installatie kunt u bij ons terecht.