Hellende daken

Hellende daken vormen in toenemende mate een deel van de markt van Martien Geeven B.V. In de vorm van dakpannen of dakshingles vormen ze een waterdichte kering op uw dak. In beide van deze soorten daken is een grote variëteit aan producten te verkrijgen. We kijken graag samen met u naar de voor u meest geschikte of aansprekende opties!

Pannendaken

Bent u op zoek naar mogelijkheden voor een nieuw pannendak dan bent u bij ons aan het juiste adres. Lees hier meer over de pannendaken.

Shingle daken

Shingle daken zijn licht van gewicht en een mooi alternatief voor een pannendak. Lees hier meer over shingle daken.

Vragen?

Heeft u vragen over uw dak, of wilt u een afspraak maken voor een vrijblijvende offerte? Neem gerust contact met ons op en wij staan u graag te woord.

Pannendaken

Veruit de meeste woonhuizen in Nederland zijn voorzien van dakpannen. Met name vanwege de gunstige afweging prijs/duurzaamheid. In vergelijking met alternatieven zoals leien of zink zijn dakpannen voordeliger. De dakpannen zijn onderdeel van het dak. Onderliggend vind je vaak de dakconstructie bestaande uit nok, gording en muurplaat en eventueel spanten. Daarop is het dakbeschot met eventuele isolatie bevestigd. Vervolgens kan het pannendak worden bevestigd met behulp van tengels, panlatten en ruiterhout. Daarop worden vervolgens de gewone dakpannen geplaatst, maar ook de speciale pannen zoals de gevelpan en nokpan, en indien nodig een knikpan of chaperonnepan.

Enkele voordelen van een pannendak:

  • Makkelijk en snel aan te leggen
  • Mooie uitstraling, ook op langere termijn
  • Weinig onderhoud
  • Voordelig
  • Makkelijk een dakraam of dakkapel op te plaatsen

Shingledaken

Dakshingles zijn er in verschillende uitvoeringen, maar de door ons meest toegepaste zijn de 4-tabs APP shingles van Monarch, een A-kwaliteit. Het woord APP geeft tevens aan van welk materiaal deze zijn gemaakt; APP (Atactisch PolyPropyleen). Het bestaat uit 70% bitumen en 30% APP.

Enkele voordelen van dakshingles:

  • Licht van gewicht, dus zeer breed inzetbaar ook bij magere onderconstructie
  • Mooie uitstraling, ook op langere termijn
  • Weinig onderhoud
  • Verkrijgbaar in een grote diversiteit aan kleuren
  • Makkelijk toe te passen op kleine bouwwerken als tuinhuis, prieel enz.

Recente projecten en Referenties

“Al jaren een vertrouwd bedrijf en voor elk probleem een oplossing. Altijd binnen korte tijd snel en vakkundig geholpen! Het aanraden waard bij natte voeten.”
Eric Fijten
“Puntgaaf dak gelegd. Zeer tevreden over de service. Wij waren zelf op vakantie en geheel volgens afspraak was ons dak gemaakt en netjes opgeleverd zonder rommel.”
Theo v.d. Heijden